Skip to main content

Corinne

‘Het Atelier ben jij’

Dit is een uitspraak van een trouwe cursist.

In mijn Atelier laat ik - Corinne Bredemeijer - met mijn beelden zien wie ik ben: warm en hartelijk. En wat mij kenmerkt is dat ik van diepgang houd, waarbij ik vaak op zoek ben naar de kern van zowel mijzelf als van anderen. Verder zijn vrijheid en natuur belangrijk voor me. Ik geniet ervan om ‘zaadjes’ te planten die nieuwe dingen en veranderingen teweeg brengen.

Mijn passie voor beeldhouwen komt voort uit mijn liefde voor kunst, vormgeving en wat dit doet bij de mens. Mijn dierbare familie bestaat uit mijn man Theo, drie zonen, twee schoondochters en vier kleinkinderen. 

Onderwijs zit in ‘t bloed

Als leerkracht basisonderwijs startte ik in 2008 dit Atelier. Boven de autogarage van mijn man was een mooie ruimte beschikbaar om een Atelier te starten met beeldhouwen voor kinderen. Al snel deden ook volwassenen mee.

In de loop der jaren volgde ik diverse technische cursussen bij bekende beeldhouwers en een opleiding bij De Beeldhouwwinkel in Den-Haag.

Naast beeldhouwen gaat mijn interesse uit naar het ‘hoe en waarom’ van de ontwikkeling van de mens. Ik volgde de opleiding: Systemische Pedagogiek ( Hellinger instituut). Het systemisch gedachtengoed ( vgl. familieopstellingen) geeft mij veel inzicht in de onbewuste dynamieken of patronen van onze systemen zoals families en organisaties. Middels mijn manier van vragen stellen, helpt dit inzicht om beter met de cursist mee te denken en hun bewustzijn te stimuleren.

Verdieping

Beeldhouwen is voor mij meer dan een steen bewerken. Het vormen van de steen in een beeld, is voor mij telkens weer een uitdaging. De diepere laag opzoeken zowel in de steen als in mijzelf is een bijzonder proces om mij trots en voldaan te voelen als mijn beeld op de sokkel staat. Een titel geven aan mijn beeld, maakt dit proces voor mij compleet. Mijn laatste houten beeld ( twee benen, waarvan de rechter te kort was) noemde ik uiteindelijk: I Am.  

‘Geef mij bodem om te aarden, geef mij vertrouwen om te zijn. Geef mij een vorm om van te houden, geef mij een beeld van wie ik ben’.

Van hout tot beeld:

Sinds twee jaar heb ik les bij Anna Hakvoort in Langbroek. Beelden maken van hout, geeft een andere energie, maar net zoveel voldoening.

Hout is net als steen, je hebt harde en zachte soorten. Er wordt meer gehakt dan geraspt.

De beeldvorming dat mijn houten beeld ooit een deel van een boom was, vergroot voor mij de verbinding met de natuur.  

Steen tot Beeld

Corinne Bredemeijer

Bellen

Telefoon: 06 - 1531 4603

Mijdrecht

3641RH Genieweg 45