Skip to main content

Workshops

Veel cursisten hebben ‘iets’ met stenen. Vaak worden er steentjes meegenomen van een wandeling of vakantie. De vorm spreekt je aan of het ligt lekker in de hand.

Speksteen, de steen waar ik mee werk, is een zachte steensoort die makkelijk te bewerken is.  Het bestaat uit talkkristallen en komt voor in India, Brazilië en China. Deze steensoort is miljoenen jaren oud en daarom vind je er vaak stukjes fossiel in terug.

Aan de kleuren van de speksteen herken je de afkomst.

Je eigen vorm

Tijdens de workshop geef ik een korte introductie over steensoorten en kies jij jouw eigen steen. De keuze is afhankelijk van het idee dat jij al in jouw hoofd hebt of misschien spreekt gewoon de kleur en/of vorm je aan.

Onder mijn begeleiding zoek jij een vorm in de steen. Met raspen, vijlen, gutsen of eventueel een klopper en een beitel ga je aan de slag. Misschien boren we zelfs een gat in jouw steen, dat kan veel lucht en nieuwe beweging geven in de steen. Als de vorm klaar is, wordt de steen met water en watervast schuurpapier gepolijst om alle krassen weg te poetsen. Groot is vaak de verrassing welke kleuren en structuren er dan tevoorschijn komen. Met een laagje was erop wordt vervolgens het beeld op een houten sokkel geplaatst. Met het geven van een passende titel aan jouw beeldje, rond je dit proces mooi af.  

Praktisch

Een workshop duurt ruim drie uur en vindt plaats in de weekenden. Wil jij een andere datum, kijk dan bij  Workshops op maat.

De groep bestaat uit minimaal vier en maximaal acht personen. Het tarief is €49,- Dit is inclusief steen en sokkel, gebruik gereedschap, tasje, drankjes en lekkers.

In het Atelier zijn schorten aanwezig. Het is handig kleding en schoeisel aan te doen dat tegen een stootje kan, want beeldhouwen is een stoffige bezigheid.  

Workshops 2024

Zondagmiddagen

zondag 7 januari 13 - 16 uur
zondag    21 januari 13 - 16 uur
zondag 11 februari 13 - 16 uur
zondag 25 februari 13 - 16 uur
zondag 3 maart 13 - 16 uur
zondag 17 maart 13 - 16 uur
zondag 24 maart 13 - 16 uur
zondag 21 april 13 - 16 uur
zondag 28 april 13 - 16 uur

Met een minimum aantal van drie deelnemers gaan de workshop door.

Workshop Seleniet

Zondag 28 januari 9.00-17.00 uur

Onder begeleiding van Jenny Zonneveld leren we werken met Seleniet, een transparante steen die bestaat uit gipskristallen. Jenny is een gepassioneerd beeldhouwster en heeft veel ervaring met Seleniet. In een dag leer je deze steensoort te bewerken. Het idee is een ‘Guardian Angel’ te maken. Natuurlijk ben je vrij om een andere vorm te creëren.

Workshops op maat

Met een paar vriendinnen inschrijven voor een workshop? Of als familie een leuke middag doorbrengen? We kunnen in overleg een datum vastleggen.

Steen tot Beeld

Corinne Bredemeijer

Bellen

Telefoon: 06 - 1531 4603

Mijdrecht

3641RH Genieweg 45