hamer klopper

beitels

speksteen

Workshops

Tijdens de workshops wordt in het Atelier gewerkt met speksteen, een zachte steensoort die zich gemakkelijk laat bewerken. Het  is een steensoort die miljoenen jaren oud is. Het voordeel van speksteen is dat het na bewerking al snel een prachtig resultaat geeft.

Je eigen vorm

Onder begeleiding ga je tijdens de workshop je eigen vorm zoeken in de steen. Dat doe je met vijlen, raspen, gutsen, kloppers en beitels. Als na enige tijd de vorm klaar is, ga je met watervast schuurpapier het beeld polijsten. Zo komen kleur en structuur van de steen beter tevoorschijn. Daarna wordt het beeld op een passende sokkel gezet.

Iedere deelnemer is trots op zijn/haar eerste beeld dat een mooi plekje in huis krijgt of een speciaal cadeau wordt.

Workshops volwassenen

Workshops worden meestal in het weekend gegeven. Zie hiervoor Data Workshops. Een workshop duurt 3 uur en gaat door als zich minimaal 4 personen hebben aangemeld.

Workshops kinderen en tieners

Voor kinderen (vanaf 6 jaar) en tieners worden workshops gegeven tijdens de schoolvakanties. Ook dan is er de gelegenheid om als (groot-) ouder samen met uw kind te komen beeldhouwen.

Aanmelding

Aanmelden kan via het formulier op de contact pagina. Je kunt ook even bellen met Corinne op 06-1531 4603.

All inclusive...

In het Atelier is voldoende gereedschap en een ruime variatie speksteen aanwezig. Een steen en sokkel zijn bij de prijs inbegrepen. Dat geldt ook voor iets te drinken met wat lekkers erbij.

Tarieven workshops

Steen tot Beeld

Corinne Bredemeijer

Bellen

Telefoon: 06 - 1531 4603

Mijdrecht

3641RH Genieweg 45